ΓΣΕΕ: Να ανακαλέσει η Tupperware το αιφνιδιαστικό λουκέτο του εργοστασίου της στη Θήβα

Στην καταγγελία της διοίκησης του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα προχώρησε η ΓΣΕΕ,  η οποία  με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας  τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Ακόμη, αναφέρει πως σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό.

Και καταλήγει: «Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση».

Η ιστορία της εταιρείας

Τα προϊόντα με το όνομα Tupperware έκαναν την εμφάνιση τους το 1946 στην μεταπολεμική περίοδο. Τρία χρόνια μετά την έλευση της Tupperware στην Ελλάδα, ξεκινάει η λειτουργία του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα. Τα τελευταία 60 περίπου χρόνια τα Tupperware εξελίσσονται και προσαρμόζονται στον τρόπο ζωής αλλά και στις συνήθειες του σύγχρονου καταναλωτή, σύμφωνα με την εταιρεία.  Το πρώτο προϊόν που παρουσίασε ο Earl Tupper ήταν το Wonderlier Bowl το οποίο πωλείται ακόμη και σήμερα σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Το Wonderlier Bowl πλεονεκτούσε όλων των άλλων δοχείων για φαγητό αφού ήταν ελαφρύτερο, δεν έσπαγε όπως τα γυάλινα ή τα κεραμικά και κυρίως γιατί συνοδευόταν από ένα υδατοστεγές και αεροστεγές κάλυμμα. Αυτή τη στιγμή η Tupperware βρίσκεται σε 100 χώρες σε όλο το κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας, ο τζίρος της το 2021 ανήλθε στα 45,278 εκατ. ευρώ, ενά τα κέρδη μετά από φόρους στο 1,359 εκατ. ευρώ και μάλιστα σχεδόν τριπλάσια από τα αντίστοιχα του 2020 (470 χιλ. ευρώ).

Δείτε ακόμη

Κλείνει το εργοστάσιο της TUPPERWARE στη Θήβα-Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

Σχετικά